
Naše dubové informační stojany pro restaurační síť Coop nenechávají nikoho na pochybách. Tady se věci dělají pořádně.
Ve švýcarském Coopu si na poctivém jídle zakládají. Maso je výhradně z místních chovů, produkty fair trade vznikají šetrně k přírodě i lidem. Přístup restauračního řetězce nás inspiroval, když jsme chystali prototyp informačního stojanu ke vchodu do podniku.
Podstavec jsme vyrobili z těžké oceli, oboustranně využitelné plochy jsou z dubového masivu. Informace o menu se vkládají do vyfrézovaných obdélníků krytých čirým plastem. Celek působí přírodně, robustně a reprezentativně, přesně jak jsme chtěli. Manipulace se stojanem je díky kolečkům snadná, zvládne ji jeden člověk.
„Jsme s tímto řešením velmi spokojení. Přírodní design se do našich restaurací výborně hodí. Plakáty s denní nabídkou lze jednoduše měnit, stejně tak i umístění stojanů,“ říká specialistka marketingu z centra firmy v Basileji Barbara Felix.
V Coopu se design tak líbil, že se nakonec s naší prací setkávají hosté ve 152 restauracích, kam jsme dodali 180 kusů.