Interior design Guide

Již dávno neplatí pořekadlo, že jen v Praze je blaze.

Naše kniha Vás o tom přesvědčí - www.interiordesignguide.cz

Blaze je také v Brně a na celé jižní moravě. Ve čtvrtek se pokřtila v brněnském Atelieru - Moravian Interior Design Guide. Dá se říci sourozenec jeho pražské verze Prague Interior design guide. Křtu se ujala Táňa Kmenta a Lukáš Hejlík v brněnském Atelieru. Za vznikem této perly stojí společnost Authentica spolu s Informačním turistickým centrem Brno a Centrálou cestovního ruchu jižní Morava. Cílem společnosti je pomáhat - celý výtěžek z prodeje jde na charitu. Finance dále rozděluje nezisková organizace Vojtěška, která je dostane do dalších drobných nadací k postiženým dětem, aby měli kvalitnější a samostatnější život.

Samotná kniha vás provede moravskými interiéry, které vybírala architektonická komise dle přísných kritérií. Každý z komise navrhl deset interiérů a tipy, které měly největší odezvu se do knihy zařadily. Ze stovky návrhů byla vybraná přibližně polovina. Můžete nahlédnout do valtické Vinařské stodoly, pokochat se snad již legendární Cafe Fara v Klentnici nebo provést přátelé brněnskými bary jako jsou 4 pokoje, Jekyll & Hyde či Super Panda Circus. Další podmínkou bylo, že místa musí být veřejně přístupná a současně staré nejvýš deset let. Najdete zde nejen bary, kavárny a restaurace, ale také vinařství, galerie a showroomy. Naplánujte si výlety po moravě – určitě vás osloví interiéry Mohyly Míru, Punkevní jeskyně, Archeopark Pavlov či Divadlo na Orlí. Jejich krásnou atmosféru zachytily na fotografiích Monika Hlaváčová a Martin Zeman.

Chcete pozvat přátelé do baru, kavárny nebo se prostě jen rádi kocháte architekturou…? Zalistujte si. Najdete zde desítky krásných interiérů, které vám vezmou dech… a to doslova.

www.interiordesignguide.cz

Foto: Martin Zeman

20.10.2020