Často a rádi děláme radost!

Dar pro speciální školu v Prostějově

TISKOVÁ ZPRÁVA - Učni a žáci speciální školy v Prostějově dostali pečovatelské lůžko a další pomůcky do praktické výuky.

TISKOVÁ ZPRÁVA

Brno/Prostějov – Dary v celkové hodnotě 63 000 Kč předali v pondělí zástupci brněnské společnosti Authentica Group vedení Střední školy, základní školy a mateřské školy Prostějov, Komenského 10. Největší položkou je speciální polohovatelné lůžko do praktické výuky oboru pečovatelství. Součástí daru je ale také elektrické nářadí pro učně technických oborů nebo hudební nástroje, které se využijí při muzikoterapii ve speciální mateřské škole.

„Dostal se k nám dopis od učitelů jednotlivých oborů, ve kterém podrobně vysvětlili, jaké pomůcky jim ve výuce chybí, a co by jejich žákům a učňům udělalo největší radost. Nejvíce chyběla speciální polohovatelná postel do praktické výuky budoucích pečovatelek. Okamžitě jsme rozhodli, že pomůžeme,“ říká Miroslav Hanák, jednatel Authentica Group.

Kromě postele s matrací v hodnotě asi 30 tis. Kč, která slouží k nácviku manipulace s lidmi upoutanými na lůžko, pořídila Authentica také vrtačky a svěráky. Škola je využije v dílenské výuce technických oborů. Učni speciální školy se tu učí například jednoduššímu obrábění kovů nebo přezouvat pneumatiky. Pro děti předškolního věku navštěvující zdejší speciální školku se zakoupily nové xylofony a zvonky, které se používají v hodinách muzikoterapie.

Dar z rukou Nikoly Kokešové, převzala ředitelka školy Mgr. Pavlína Jedličková spolu s dětmi z mateřské školy.

Authentica Group dlouhodobě pomáhá také domovu pro zdravotně postižené děti Narnie v Morkůvkách. V Brně a v Letovicích provozuje chráněné dílny pro lidi se zdravotním handicapem. V těchto dnech organizuje také humanitární sbírku a v Brně připravuje několik bytů pro uprchlíky z Ukrajiny.

„Pomoc potřebným je součástí naší DNA, a tím myslím celé vedení společnosti. Tudíž se přirozeně vepsala i do firemních hodnot skupiny Authentica Group. Dokud se nám bude dařit, rádi se o svůj úspěch podělíme a pomůžeme, kde je to potřeba,“ dodává Miroslav Hanák.

Pro více informací kontaktujte:
Pavel Růžička, mediální zástupce
tel.: 775 700 103
pavel.ruzicka@taktiq.com

18.03.2022/NK