Adventní kalendáře a premiová balení

Loni jsme vyrobili čtvrt milionu adventních kalendářů a letos to bude ještě víc

V loňském roce jsme vyrobili 250 tisíc adventních kalendářů a plnili je nářadím, kosmetikou i mikrodrinky. Stovky možností provedení, typů potisků a samotných náplní. Různorodé konstrukce, použité materiály i způsob prezentace cílovému uživateli.

Stovky možností, které ale spojuje jeden důležitý prvek – a tím není nic menšího než upřímná radost obdarovaného, který se těší na každý nový den, jež mu přinese překvapení schované uvnitř. A v případě našich kalendářů je to opravdové překvapení, protože nikdo do poslední chvíle neví, co se nachází za zmiňovaným perforovaným okýnkem. Snad jenom specifická barevnost brandu může napovědět, o co by se mohlo jednat.

Nářadí, kosmetika, dobroty i mikrodrinky. Dovnitř jsme toho balili už opravdu hodně, a proto máme značné zkušenosti s tím, jak se různé produkty nejlépe balí, jak se chovají při transportu a co si tím pádem musíme pohlídat a s čím počítat při vývoji a výrobě. Je přeci nezbytně nutné, aby se dostal dárek na své cílové místo v co nejlepší kondici bez zbytečně újmy a promáčklin.

Kvalitu výsledného výrobku ovlivňuje mnoho faktorů jako jsou konstrukce, zvolené materiály i povrchové úpravy. To je důvod, proč musíme vždy na začátku posbírat co nejvíce detailů a požadavků na finální výrobek a předat je na naše vývojové a designové oddělení. To jsou taková kouzelná oddělení, kde řeknete všechny svá přání, předáte nejlépe i reálné produkty, které se mají dovnitř vejít a pak už jenom čekáte, jaké zázraky začnou vznikat. Každý projekt je tím nezapomenutelný a zajímavý, protože vznikají nové tvary, vybírají se různé kombinace materiálů a objevují se první vzorky výrobků, které se budou ve finále produkovat ve stovkových nebo spíš tisícových počtech.

Samozřejmě nesmí chybět ani pevné transportní balení, které reflektuje náročnost dopravy a vše se také musí dostatečně otestovat, protože jedině tak dostanete ve finále do rukou něco skvělého a co si budete pamatovat na dlouho dobu. No a tohle všechno řešíme u nás pod jednou střechou Authenticy. Hlídáme celý výrobní proces od vývoje včetně všech návazných kroků jako je kompletace, balení a příprava na transport do cílového místa určení. Náš zákazník také často ocení, že nemusí řešit více dodavatelů a zkrátka k nám navozí veškeré produkty a o zbytek se už postaráme my.

Když už jsme zmínili materiály a konstrukce, tak je třeba si říct, že každý adventní kalendář či prémiové balení má různé požadavky ze strany klienta. Ať už do nosnosti, tvaru nebo místa určení. Někdy má být výrobek malý, aby se vešel úplně všude a stal se tak součástí předvánočního času na stole v obývacím pokoji nebo v kanceláři. Jindy zase potřebuje klient komunikovat různé prodejní a marketingové informace přímo na obalu a tím pádem mají být pohledové skoro všechny strany boxu. Stejně tak může být požadavek na to, aby vypadal adventní kalendář jako obraz a bylo ho možné zavěsit na zeď. Všechny tyto výzvy přijímáme a vrháme se na vývoj a následnou výrobu na míru požadavkům našich klientů.

Okének může být klidně 24 jako na adventním kalendáři. Úplně stejně ale vyrábíme tzv. ochutnávkový box, který má okének méně, ale radosti udělá určitě stejně tak. V některých případech je totiž dvacet čtyři kusů produktů moc a váha i rozměr by určitě nesplňovaly požadavky na něco rozumných parametrů, aby si jej člověk mohl vystavit kamkoliv ho napadne. Možností, které můžeme použít na výrobu je opravdu nepřeberné a jediná omezení jsou ta, která si s klientem stanovíme.

A co udržitelnost a naše adventní kalendáře? U nás to není jenom otázkou pro předvánoční období. Po skončení totiž můžou boxy plnit další funkce. Našim klientům tak navrhujeme varianty, na co všechno se dají kalendáře a boxy ještě využít. Konstrukci následně upravíme tak, aby se z boxu mohla stát například schránka na A4 dokumenty, šperkovnice či jiný úložný prostor.

Zároveň tiskneme na naší nejnovější tiskárně DURST WT250, která má vodou ředitelné inkousty a při tisku nevzniká žádný zápach. Kvalita tisku je srovnatelná s tím ofsetovým, ovšem při úplně jiných nákladech při výrobě menších sérii. Pro naše klienty to tak znamená více variant výrobků při dodržení rozumných cen.

Co se týká materiálů, používáme recyklovatelné materiály. Ať už na bázi papíru nebo i jiných materiálů. Často doporučujeme zákazníkům vybírat jednodruhové materiály, které se snadno recyklují ze strany koncového uživatele. Nemusí nijak náročně materiály rozdělovat a proto se jich mnoho následně úspěšně zrecykluje.

U všech realizovaných projektů je to o najití společného průsečíku, aby zvolený materiál plnil dobře svou funkci jak po estetické tak i technické stránce a zároveň zůstal cenově dostupný.

30.10.2023 A. Sedláček